De officiële naam van de aloë-variëteit die wordt gebruikt voor een hele reeks van cosmetische en andere toepassingen is Aloë barbadensis Miller. De plant wordt Aloë 'vera' genoemd, met verwijzing naar het Latijnse 'vera' dat echt of waar betekent. Aloë vera is dus de enige echte variëteit van de plant die je moet gebruiken. Aloë betekent in het Grieks trouwens 'bitter', wat verwijst naar de smaak van het sap.

Aloë barbadensis Miller lijkt op een cactus, maar behoort tot de familie van de lelie- en ui-achtigen. In onze streken kan je hem enkel houden als pot- en/of kamerplant. Hij voelt zich goed op een lichte en zonnige plaats en bij een normale kamertemperatuur. Hij kan absoluut niet tegen vorst. Zorg voor goed waterdoorlatende potgrond en geef niet te veel water, vooral niet in de winter. In de zomer mag je de plant af en toe wat bijmesten. In de streken van oorsprong (Noord-Afrika, maar ook Zuid-Amerika, India en Zuid-Europa) krijgt de aloë vera klokvormige geeloranje bloemen, maar bij ons gebeurt dat uiterst zelden. 

Aloë vera heeft een antiseptische en ontstekingremmende werking en verhoogt de weerstand. De werkzame stoffen gaan snel door alle huidlagen en hebben een kalmerend effect op allergische reacties.

De plant wordt dan ook zeer veel gebruikt als bestanddeel van huidcrèmes allerhande, maar je kan ook dagelijks het sap drinken of de gel die uit een aangesneden blad druipt op je huid smeren. Hou daarbij rekening dat wij enkel het 100% pure aloë-verasap gebruiken in onze producten en geen aangelengd mengsel. Aangelengd is veel goedkoper, maar heeft ook minder resultaat op de huid.

Kies daarom enkel voor de beste kwaliteit en draag zo zorg voor uw huid met een langdurig resultaat.


← Terug naar overzicht